Vils – en kilde til liv

INFO folder i PDF format – Klik Her

Vils – en kilde til liv
 
Kunstværket ”Vils – en kilde til liv” var en idé som kom til verden under projektet med etablering af den ny købmandsbutik og torvet. Det skulle ikke ”bare” være en stor plads, der skulle også være noget smukt, inspirerende og lærende at se på. Der var mange idéer på tegnebrættet, før vi besluttede os for den springende kilde med 5 ”ben”. Benene skulle udsmykkes på indvendigt med elementer fra lokalområdet og dets historie.
Kuplen er smuk udvendig og fantastiske indvendig. Benene er dekoreret med inspiration fra omgivelserne og områdets historie, og oppe i hvælving er himlen og lyset trukket ind. Skulpturen er skabt af kunstnerparret Christel Bækgaard og Javier Panos. Der har ligeledes været afholdt workshop med Sydmors Skole og Børnehus’ 5.-6. klasse i foråret 2022 og byens borgere.
 
De 8 tavler der er placeret i Vils og Vejerselv består af billeder og lærerige tekster til glæde for alle, store som små, skoler og borgere, som har lyst.
Tavlernes emner:
·         Vandets kredsløb i naturen og menneskers behov for rent vand.
·         Biernes spændende liv og store betydning. Byhavens natur.
·         Skovens husholdning. Naturens kredsløb og livet i skoven.
·         Bronzealderhøjens hemmeligheder. Hvad fortæller højene om livet i bronzealderen?
·         Den røde skovmyres liv i og udenfor myretuen.
·         Vejerslev kirke. Kristendom og kirkebyggerier.
·         Korsriddergravsten, evangelister og en mystisk hest?
·         Vils bæk. Vandløbenes naturlige former og menneskets påvirkninger af vandløbene. Livet i bækken.
·         Det lokale landskabs oprindelige former. Det beboede land.
·         Istid – landskab – ledeblokke. Mammutsteppen en arktisk naturtype.
 
Projektet er muliggjort med støtte fra følgende fonde og puljer:
·         Landdistriktspuljen
·         Landdistriktsrådet – Morsø
·         Den velgørende fond Morsø
·         Morsø Fonden
 
Tavler og folder:
Poul E. Nielsen – billedkunstner, Illustrationer og layout
Mogens Højgaard – Idé, foto og tekst:
 
Arbejdsgruppe:
Birgitte Gregersen og Mogens Højgaard
 
Skulpturen er indviet 29.10.2022

Hvis du fortsat ønsker at bruge websiden, accepterer du dermed brug af cookies mere information

Dette wibsite "bruger cookies" for at give dig den optimale oplevelse. Hvis du fortsat ønsker at bruge sitet uden at ændre din browsers cookie-indstillinger, skal du klikke OK for at tillade brugen af cookies.

Luk